Volg ons op Facebook Vensters PO Scholennetwerk De Basis

Scholennetwerk De Basis

Ga naar de site van De Basis

De school

De Sevenaerschool staat aan de Schoterlandseweg, de doorgaande weg in Nieuwehorne. Het gebouw dateert uit 1960 en bestaat uit 7 lokalen. Vier van deze lokalen worden als leslokaal gebruikt.

Eén van de lokalen wordt bovendien gebruikt als 'tussenlokaal', een gezamenlijke ruimte voor de groepen 1 t/m 4 (de onderbouw).  Eén lokaal wordt gebruikt als schoolbibliotheek en als werkruimte voor (kleinere) groepjes en ook is er nog een lokaal voor muzieklessen en drama, dat ook gebruikt wordt voor presentaties, zoals de maandsluitingen.

Daarnaast hebben we een keukentje annex personeelsruimte, een kopieerrruimte en enkele bergruimtes.

Voor, naast en achter het schoolgebouw is een ruim schoolplein aangelegd, met daarop verschillende speeltoestellen. Voor de kleuters is er een apart schoolplein, dat d.m.v. een hek gesloten kan worden.

Naast het schoolgebouw is het oude gymnnastieklokaal gesitueerd. Dit lokaal gebruiken we incidenteel voor schoolactiviteiten.

Sinds 4 jaar maken we voor het bewegingsonderwijs gebruik van het sportcomplex, dat vlak achter onze school ligt.